Voeding


Goede voeding bevat alle noodzakelijke voedingsstoffen die uw kitten, adult of senior in de betreffende levensfase nodig heeft. De benodigde energie uit de voeding is niet het gehele leven constant. Bij groei, inspanning en eventuele dracht stijgt de energiebehoefte.

Door gedegen onderzoek in laboratoria en grondstoffen van uitstekende kwaliteit ligt de prijs van merkvoeding gemiddeld hoger.

In onze webshop vindt u de voeding voor iedere levensfase.
In de kliniek verkopen we voornamelijk dieetvoeding, voorgeschreven, en gecontroleerd, door de d'arts vanwege een aandoening van uw kat.

Kieskeurige katten
Bij katten speelt de geur van de voeding een belangrijke rol. Een kat met een luchtweginfectie zal slecht ruiken en minder of niet eten.
Sommige katten die altijd hetzelfde krijgen gaan minder eten vanwege het monotone dieet. Probeer eens wat anders. Ook zijn er katten die juist weigeren te eten bij een verandering in hun dieet.
Een kat met een gezonde, of zelfs overmatige, eetlust die toch vermagert heeft vaak een minder goed functionerende schildklier. Dit is met medicatie goed te verhelpen.

Een kat die vast of te snel vermagert komt na 1 of 2 dagen in een negatieve energiespiraal en stopt met eten. Neem contact op met de d'arts.

Overgewicht
Binnenkatten hebben de neiging zich te overeten uit verveling, zeker wanneer hun bak altijd gevuld is. Een senior met overgewicht heeft een verhoogd risico op suikerziekte en nierbeschadiging.

Allereerst is het aanbieden van voldoende beweging door afleiding en aandacht belangrijk. Daarnaast is het geven van dieetvoer de enige mogelijkheid om uw kat verantwoord te laten afvallen. Een kat die te snel gewicht verliest wordt doodziek door leververgiftiging. Overleg met de d'arts.

Dieetvoeding
Dieetvoeding wordt voorgeschreven door de d'arts bij aandoeningen van de nieren, de blaas, de lever, de gewrichten, de spijsvertering, het hart, allergieen, overgewicht, tandsteen, suikerziekte en bij herstel na een ziekte of operatie.

Wanneer uw kat dieetvoeding gaat eten kunt u in een week overschakelen op de dieetvoeding. Meng het met de oude voeding en verander de verhouding in zeven dagen.